Wat is spierverzet?

Spierverzet heeft betrekking op sporten als worstelen, softbal, basketbal, tennis, gewichtheffen en sprinten. Bij sommige sporten komen spieraandoeningen voor, zoals bij de tenniselleboog, waarbij de peesschede (spieraanhechting) dikker wordt, gaat ontsteken en zijn elasticiteit verliest. Wanneer dit gebeurt, wordt de kracht op de pezen verdubbeld als gevolg van een abnormale stand. Dit kan worden vermeden door vóór het sporten te rekken, vóór het sporten op te warmen en geen activiteiten te doen die de blessure verergeren. Fysiotherapie wordt aanbevolen voor sportblessures. Het beste wat u kunt doen na een blessure is goed rusten, het geblesseerde deel goed verzorgen en vervolgens gaan sporten om de ontsteking te verminderen en het maximale uit uw sessie te halen.

muscial events

Musculaire oefeningen voer je uit op een plek die het zicht op het sportevenement niet belemmert of hindert bij het kijken. U kunt alle vereiste oefeningen zittend, staand, geknield en met vrije gewichten of machines uitvoeren. Een goede lichaamshouding is te allen tijde noodzakelijk tijdens een muzikaal evenement om blessures te voorkomen. U moet uw hoofd altijd omhoog houden en niet naar achteren kantelen om belasting van de nek en schouders en andere delen van uw lichaam te voorkomen.

Het gebruik van een nekbrace of spalk kan ook nuttig zijn tijdens muziekevenementen. Deze hulpmiddelen zijn bedoeld om te voorkomen dat er druk wordt uitgeoefend op het geblesseerde lichaamsdeel. U kunt ook professionele hulp zoeken als de pijn ondraaglijk wordt. Uw fysiotherapeut kan u alternatieve oefeningen voorstellen die u kunnen helpen om met de pijn en blessure om te gaan.


Wat is spierverzet?