Soorten sociale evenementen

Een feest is een bijeenkomst van personen die gewoonlijk namens een organisator zijn uitgenodigd met het oog op gezelligheid, discussie, ontspanning, amusement, of zelfs als onderdeel van een festival of andere feestelijke gebeurtenis van enig belang. Er zijn veel verschillende soorten feesten: verjaardagsfeesten, vakantiefeesten, vrijgezellenfeesten, kerstfeesten, nieuwjaarsfeesten, St. Patricks Day-feesten, enzovoort. Het doel van een feestje is plezier maken, ontspannen, genieten en tegelijkertijd deel uitmaken van iets dat groter is dan jezelf.

feestje

Voor kinderen kunnen feestjes vele vormen aannemen: verjaardagen, een speciale verjaardag van de leraar, een buitenschools feestje, enzovoort. Vaak hebben kinderfeestjes een thema: kinderfeestjes kunnen van alles zijn - van stripfiguren voor een kinderfeestje tot een Hawaïaans of Las Vegas-thema voor een tienerfeestje. Als volwassene vind ik het heerlijk om bij mij thuis een etentje te organiseren met al het eten, de versieringen, de drankjes, de hapjes, enzovoort, opgesteld in een halve cirkel rond de eetkamertafel, en als de eregast vraagt of hij een cadeautje mag meenemen, zeg ik terloops dat ik "cadeautjes ruil". Soms neemt de eregast een cadeautje mee, maar meestal ruil ik cadeautjes met iedereen die op het feest aanwezig is!

Sommige soorten feestjes bevatten activiteiten zoals een speurtocht, een talentenjacht (soms), een spelletje croquet, een mysteriefeestje, een verkleedfeestje, een dansfeestje, een zwembadfeestje, een karaokefeestje, of zelfs een vrijgezellenfeestje. Een van mijn favoriete soorten feestjes, die ik heel vaak organiseer, zijn spafeestjes; het is erg leuk om gasten uit te nodigen, op de bank te liggen, softbal of biljart te spelen, en ze dan weg te sturen met een leuk cadeautje, een nieuw bubbelbad, misschien een maaltijd, en een briefje met de tekst "Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt! Geniet van uw verblijf." Spa partys zijn ook geweldig omdat ze de gasten de mogelijkheid geven om te ontspannen en van elkaars gezelschap te genieten. Ook een zwembadfeestje is een soort spafeestje als je er eentje in de zon zoekt; ik zet graag een paar pooltafels neer en laat de gasten s middags ontspannen met een koel drankje.


Soorten sociale evenementen