Selecteer evenementsprekers met een krachtige impact op uw evenement

evenementsprekers

Voor elk evenement of gelegenheid, of het nu een politieke conferentie, een sociale of religieuze bijeenkomst of zelfs een zakelijke bijeenkomst is, zijn sprekers een uiterst belangrijk gegeven. Het is de taak van de organisator van een evenement om de juiste sprekers uit te kiezen die de plaats kunnen innemen van de uitgenodigde spreker. Er zijn veel sprekers beschikbaar die indrukwekkende referenties hebben en bovenaan uw to-have-lijstje kunnen staan, maar hoe beslist u welke spreker u zoekt?

Om te beginnen moet u naar uw publiek kijken en bepalen of het publiek breed georiënteerd is en of ze allemaal dezelfde mentaliteit hebben. Als uw evenement bijvoorbeeld gaat over immigratiekwesties, wilt u niet alleen sprekers die kunnen vertellen over immigratiewetten, maar ook sprekers die kunnen vertellen over grensbeheer en over gevoelens van angst en ongerustheid daaromtrent. Het probleem hier is dat er veel verschillende soorten immigratie zijn en dat spreken voor verschillende soorten publiek zeer verschillende vaardigheden vereist. Als u er niet in slaagt een idee te krijgen van het soort mensen dat u zou moeten aantrekken, dan moet u gewoon op zoek gaan naar een ander soort sprekers en zich niet te veel zorgen maken over de vraag of zij al dan niet over de juiste vaardigheden beschikken, want dat is iets waaraan u geen gewicht kunt toekennen.

Het volgende dat u moet bepalen is of de sprekers al dan niet goed zullen worden ontvangen door het publiek. Om dit te kunnen doen, moet u wat basisonderzoek laten doen naar de waarschijnlijke sprekers, zodat u kunt weten of u goed met ze overweg kunt of dat u ze gewoon links moet laten liggen. Natuurlijk is het ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige soorten toespraken of presentaties misschien beter geschikt zijn voor bepaalde soorten publiek dan andere. Een toespraak van een hartchirurg, een advocaat of een bedrijfsleider kan bijvoorbeeld heel geschikt zijn voor een bepaalde groep mensen, maar is misschien helemaal niet ideaal voor een informeler publiek. Dit is waar een goed begrip van wie je potentiële publiek is, je zal helpen bij het selecteren van sprekers voor evenementen.


Selecteer evenementsprekers met een krachtige impact op uw evenement