Broadwaymusicals

Musicals zijn enkele van de leukste en populairste shows die worden opgevoerd voor een publiek. Er zijn veel verschillende soorten musicals die je het hele jaar door op Broadway kunt vinden. Enkele van de meest populaire musicals zijn: Cats, Dinner for One, Lion King, Love Actually, The Lion King, Shuffleboarding, Rent It Holiday, Grease, Chicago, Much Ado, Saturday Night Fever, Come Back, Turban Days, Whats in the Stills, Proud Mary, Jekyll Island, O Christmas Tree, Aida, Chicago, Theres Something About Mary, A Christmas Carol, en natuurlijk Disneys Cars. Zoals je ziet is er genoeg om uit te kiezen dit jaar.

musicals

De meeste musicals die je op Broadway zult zien zijn eigenlijk een gloednieuwe musical. Er is niets dat ooit op Broadway heeft gestaan dat op een andere manier opnieuw is gemaakt. Vaak wordt een toneelstuk geschreven door een groep mensen die in een band zitten en als ze dan bij elkaar komen en besluiten om een musical te schrijven, wordt dat vaak op dezelfde manier gedaan, als een rechtstreeks toneelstuk. Vaak is er echter een kans dat een originele Broadway productie is herschreven voor Broadway. Dit komt vaak voor bij toneelstukken die een verhaal vertellen en zich afspelen in de moderne tijd, zoals High School Musical, American Beauty, of Scrooged.

Er zijn drie momenten in het jaar dat je de meeste van de beste Broadway shows zult vinden. Dit zijn de maanden mei, juni en juli. Veel theaters gaan door met het tonen van deze stukken door beide tijden, maar als het een musical is die opent in de stad dan kan het zijn dat je het ziet tijdens de minder drukke tijden van het jaar.


Broadwaymusicals