Broadway Musicals

musicals

Musicals zijn een van de oudste vormen van entertainment. Ze staan erom bekend miljoenen mensen te vermaken door middel van shows die variëren van liefdesliedjes tot komedie en van tragedie tot musicals. Er zijn veel musicals die ook tot film zijn gemaakt. De meest populaire musicals zijn Disneys Lion King, Disneys Aladdin, Rent It en Aida. Theatermakers maken van deze musicals films, zodat ook mensen die niet naar het live theater zijn geweest, ze kunnen zien.

In Broadway-shows worden live instrumenten gebruikt in plaats van synthesizers of digitale software. Musici die in Broadway-musicals spelen, hebben gewoonlijk een achtergrond in muziek of instrumenten uit andere disciplines, zoals opera, ballet of jazz. Muzikanten die spelen op Broadway shows zijn meestal uit verschillende delen van de wereld, waaronder Australië, Engeland, Frankrijk, Hawaii, Japan, Los Angeles en nog veel meer. De beste Broadway musicals zijn degenen die live worden gefilmd voor het publiek om te zien. De muziek is geweldig en het krijgt vaak een aantal mooie recensies.

Enkele van de grootste Broadway musicals zijn ook verfilmd, waaronder Cats, I Married a Virus, Awakenings, Good Goodbye, Hello, aho en Lion King. Enkele andere goede shows die live zijn verfilmd zijn Baby Did a Bad Thing, The Little Shop of Horrors en Bulldog Women Are Loosely Swimming. Er zijn er nog veel meer, te veel om op te noemen, maar dit zijn enkele van mijn persoonlijke favorieten. Ik heb ze allemaal gezien en hoewel ik ze allemaal leuk vind, is Bulldog Women Are Loosely Swimming veruit mijn favoriet!


Broadway Musicals