BTW-tarieven en btw-codes

BTW-tarieven

De BTW-tarieven en vele andere belastingen worden geïnd door vele lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat onder meer om de City of London, de Scottish Executive, de Ierse regering, de Welsh Assembly en de Northern Ireland Assembly. De BTW is een belasting over de toegevoegde waarde die is gebaseerd op de factuurprijs van de gekochte goederen of diensten en omvat een extra vergoeding voor eventuele kortingen die met de verkoper zijn overeengekomen voordat de aankoop plaatsvond. Het doel van de BTW is de lokale infrastructuur te financieren, en het wordt op een vergelijkbare manier beheerd als het nationale verzekeringsfonds, dat inkomstenbelasting int.

De belangrijkste verschillen tussen het VK en buurlanden zoals Ierland en Schotland zijn het aantal uren daglicht in het VK, en het aantal dagen per jaar dat het BTW-tarief van kracht is. Het BTW-tarief is niet uniform in het gehele Verenigd Koninkrijk en elke lokale overheid heeft de bevoegdheid haar tarieven, evenals eventuele vrijstellingen en kwalificaties, vast te stellen. Dit geldt in het bijzonder voor de City of London, die meer bevoegdheden heeft gekregen op het gebied van de BTW-inning. In veel gevallen zullen bedrijven die veel handel drijven, worden vrijgesteld van de hogere BTW-tarieven.

De BTW-tarieven en BTW-codes kunnen verschillen naargelang van waar een artikel in het Verenigd Koninkrijk wordt gekocht. Bovendien kunnen ze ook verschillen naargelang het product al dan niet online of in een winkel wordt gekocht. Wanneer consumenten online of in een winkel kopen, moeten zij doorgaans meer betalen dan wanneer zij het artikel in een winkel zouden kopen. Dit is te wijten aan het feit dat wanneer een artikel via het internet wordt gekocht, er niet zon tastbaar voorwerp aan verbonden is als wanneer het op een fysieke locatie zou worden gekocht. Een andere BTW-belasting die in het Verenigd Koninkrijk wordt geheven, staat bekend als lokale belasting. Deze belasting wordt gebruikt om de lokale infrastructuur en projecten binnen een land te financieren, en het wordt in sommige gebieden op het internet toegepast.


BTW-tarieven en btw-codes